avaruus
ETUSIVU --- Öljyvärimaalauskurssi --- Maalaukset --- Doom kenttä jt.wad --- Keskiaikainen musiikki --- Kirja esittelyjä --- Linkit

Kirjaesittelyjä ja arvioita

- Michael C. Ruppert: Crossing the Rubicon (2004)

Kirjan ideana on todistaa, että Yhdysvaltain hallinto tiesi aivan hyvin, että Osama aikoo toteuttaa syyskuun terrori-iskun. Varapresidentti Dick Cheneyn johdolla kaikki FBI:t ja CIA:t lamaannutettiin, jotta Osaman kätyrit saisivat riehua vapaasti (elleivät lentokoneet olleet kauko-ohjattuja). Tehtiin jopa sotaharjoitus juuri ennen iskua, jossa harjoiteltiin tilannetta jossa lentokone törmää rakennukseen.

Motiivina tässä on se että saa hyvän tekosyyn lähteä lähi-itään riehumaan kansan siunauksella, taistelemaan maailman öljyresursseista. Afganistanin ja Irakin operaatioita suunniteltiin jo kauan ennen WTC iskua. Usan tukikohdat Afganistanissa on sijoitettu täsmälleen tulevan öljyputken reitin varrelle.

Muita kirjan väitteitä:
CIA toimii yhteistyössä huumekauppaiden kanssa. Eräs CIAn agentti kävi Etelä-kolumbiassa kysymässä sisseiltä että kiinnostaisiko näitä sijoittaa huumerahojaan New Yorkin pörssissä. CIA auttaa rahanpesussa ja huumeiden myynnissä, jotta Usan talous vahvistuisi. Afganistanissa Talibanien kaaduttua ooppiumin viljely aloitettiin heti uudestaan. Talibanien katkaistua tuotannon New Yorkin pörssi kärsi heti. Huumekauppa vahvistaa Usan taloutta ja bonusvahvistuksen se saa, kun huumeiden käyttäjät teljetään vankilaan ja pannaan orjatyöhön.

Yhdysvalloissa on kehitetty PROMIS tietokantaohjelma, jota on myyty ympäri maailman. Tämä ohjelma sisältää takaportin, jonka avulla Yhdysvaltain viranomaiset pystyvät seuraamaan mitä PROMIS tietokannoissa oikein tapahtuu. Kuulemma Osama on saanut myös avaimet haltuunsa PROMISsiin Venäjän mafian kautta.

Pörssin sisäpiirin miehet tiesivät, että isku on tulossa ja tekivät kauppoja juuri ennen iskua, jotka hyödyttivät heitä taloudellisesti iskun tapahduttua. Myivät lento-yhtiöiden osakkeita ja ostivat turvallisuusalaa.

Kirjassa on noin 700 sivua, josta varsinaista tekstiä on 600 sivua, loput on skannattuja papereita liitteenä ja todella pitkä lähdeluettelo, jossa 900 lähdettä. Teksti on kuivan asiallista, mitä nyt välillä Ruppert innostuu tekemään syytöksiä. Kirjan sisältöä ei ole purestelu valmiiksi vaan siihen on tungettu eri väitteitä, tekstikatkelmia, puheita ja asiakirjoja, joista lukian pitää vetää omat johtopäätöksensä. Siinä vaan meinaa koko ajan pudota kärryiltä että mitä mitä tässä tahdotaan oikein sanoa.

Jos tälläisistä asioista on kiinnostunut niin kannattaa ehkä lukea ennemmin Michael Mooren Mikä maa, mikä planeetta, joka on helppolukuisempi ja sitä saa suomenkielisenä. Tämä Rubicon on ehkä sekavemmin kirjoitettu, mutta siinä mennään syytteissä paljon pitemmälle mitä Moore. Ehkä vähän liiankin pitkälle.

Suunnilleen samat asiat kuin tässä kirjassa on kerrottu Hannu Yli-Karjanmaan nettisivulla http://www.11syyskuu.org/ Firefoxilla kun tulostaa pääartikkelin niin pituutta tulee noin 25 sivua. Paljon tiiviimmin ja selkeämmin on kerrottu asiat, kuin tässä Ruppertin kirjassa ja lisäksi suomen kielellä.

Takaisin kirjat sivulle

ETUSIVU Öljyvärimaalauskurssi Maalaukset Doom kenttä jt.wad Keskiaikainen musiikki Kirja esittelyjä Linkit

Valid XHTML 1.0 Strict

jäynä (älä klikkaa)